Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Ratsutila BonBonin toiminta:

BonBon on pienehkö yksityinen yleistalli, eli emme painota mihinkään tiettyyn lajiin. Koulu ja esteet ovat tosin ne päälajit, joissa myös kilpailemme. Harrastamme LH:ta, eli luonnollisia hevosmiestaitoja. Heposten kanssa mennään usein ilman varusteita, tai sitten kuolaimettomilla suitsilla ja ponien kanssa ollaan leikitty parellin leikkejä. Jokaiseen hevoseen pyritään saamaan luottamus ja harrastamaan eri lajeja niiden ehdoilla. Nuoret hevoset, kasvatit yms. koulutetaan ensin luonnollisella hevosmies taidolla ennen varsinaista ratsukoulutusta.

BonBonissa on valmennustoimintaa tutuille, sekä järjestämme noin kerran vuodessa isommat kilpailut sekä kilpailemme itse aktiivisesti. 

Kesäisin ponit pääsevät myös köpöttelemään mökille, jossa on ihanat maastot. Siellä on sekä hiekkatietä, umpimetsää ja helppokulkuista maastoa, sekä mahdollisuus rakentaa maastoesteitä. Myös uittaminen onnistuu. Shetukoille on myös ajokärryt, joilla voi sitten huristella mökkitietä pitkin, mutta varsinaista ravitoimintaa BonBonissa ei ole.

Ylläpitäjinä BonBonilla toimivat Hanska ja Rindi.

Tallimme on LHKHS hyväksymä luonnollisen hevosmies taidon harrastajatalli, sekä SKY:n hyväksymä virallinen kasvattaja. Tulevaisuudessa olisi tavoittena myös käydä SM-kisoissa kisaamassa.

Tallin tilat ja muu sellainen:

Varsinaista tallirakennusta BonBonilla ei ole, joten hevoset asuvat omissa huoneissamme. Kuten jo on käynyt ilmi, talli on siis jaettu kahteen osaan eli Rindin ja Hanskan puoleen, koska emme asu samassa osoitteessa. 

Hanskan talli (josta puuttu asukkeja)

Jos hevosia "tarhataan" niin ne vain viedään pihalle johonkin puuhun tms nojaamaan, koska mihinkä ne siitä karkaisivat, kilttejä otuksia kun ovat. Ennen meillä tosin oli kunnon aitaus, mutta se purettiin.

Pari sanasta pullaponskeista:

Kaikki keppihevosemme ovat kilttejä, myös hoitaessa, kuin ratsastaessa. Olemme kouluttaneet suurimman osan, mutta muutamat ponit ovat tulleet tallillemme toiselta kasvattajalta. Useimmat ovat osaavia, jotkut taas nuoria ja ei niin osaavia, mutta kaikki ovat seurallisia ja kilttejä, sekä yhtäkaikki, luonnerikkaita poneja (etenkin Kille) joita käsitellään sen mukaisesti.

Kaikki meidän tekemämme hevoset valmistetaan alusta loppuun asti käsin, eli ompelukonetta ei käytetä lainkaan ja silmät sekä sieraimet ommellaan kiinni pienin mutta napakoin pistoin. Harja kiinnitetään jouhi kerrallaan solmien. Meidän tekemät hevoset tunnistaa BBN. etuliitteestä, joka toimii myös kasvattiemme kasvattiliitteenä.

Hevosten varustekuvagalleria

Myytyjen & tilareiden kuvagalleria

Ratsastus kuvia

 

©2018 Ratsutila BonBon - suntuubi.com