Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Ratsutila BonBonin toiminta:

Ratsutila BonBon on yksityinen yleistalli, mutta painotumme kuitenkin jonkin verran enemmän esteratsastuksen puolelle. Hevosilla ratsastetaan viikoittain mahdollisimman monipuolisesti, sekä treenaten että kevyemmin. Kilpailemme myös aktiivisesti, pääosin Etelä-Karjalan alueella, ja menestystä on kertynyt tähän mennessä hienosti. Kaikkea tallin toimintaa, kuten kisa- ja treenipäivityksiä sekä heppa- ja varusteaskarteluja pääsee tarkemmin seurailemaan meidän instagramin kautta.

Tallimme erikoisuutena on LH, eli luonnolliset hevosmiestaitodot. Hevosten kanssa mennäänkin usein ilman varusteita, ja monilta löytyy kuolaimettomat suitset vähintäänkin kakkossuitsina. Ponien kanssa leikitään myös silloin tällöin parellin leikkejä, ja harrastetaan muutakin maasta käsittlyä. Jokaiseen hevoseen pyritään saamaan luottamus ja harrastamaan eri lajeja niiden ehdoilla. Nuoret hevoset, kasvatit yms. koulutetaan ensin luonnollisella hevosmies taidolla ennen varsinaista ratsukoulutusta.

Kesäisin hevoset pääsevät maastoilemaan mökille, jossa on ihanat maastot. Siellä on sekä hiekkatietä, umpimetsää ja helppokulkuista maastoa, sekä mahdollisuus rakentaa maastoesteitä. Myös uittaminen onnistuu. 

BonBonissa on valmennus- ja tuntitoimintaa tutuille, sekä järjestämme kerran pari vuodessa laadukkaat isommat kilpailut. Kilpailuista löytyy tarkempaa tietoa Kilpailut-sivulta.

Ylläpitäjinä BonBonilla toimivat Hanska ja Riina.

Tallimme on LHKHS hyväksymä luonnollisen hevosmies taidon harrastajatalli, sekä SKY:n hyväksymä virallinen kasvattaja. Tulevaisuudessa olisi tavoittena myös käydä SM-kisoissa kisaamassa.

Ratsastuksen ja olemassa olevien hevosten kanssa harrastamisen lisäksi iso osa toiminnastamme liittyy hevosten tekemiseen. Teemme kumpikin hevosia itse, ja pyrimme kehittymään myös tällä puolella jatkuvasti. Aktiivisina hevosten tekijöinä teemme myös tilaushevosia aika ajoin, ja meidän tekemiä hevosia on levinnyt jo laajalti ympäri Etelä-Karjalaa.

 

Tallin tilat ja muu sellainen:

Varsinaista tallirakennusta BonBonilla ei ole, joten hevoset asuvat omissa huoneissamme. Kuten jo on käynyt ilmi, talli on siis jaettu kahteen osaan eli Riinan ja Hanskan puoleen, koska emme asu samassa osoitteessa. Meiltä löytyy kuitenkin erinomaiset ratsastuskentät ja estekalusto, joten treenimahdollisuudet ovat moitteettomat.

Jos hevosia "tarhataan" niin ne yleensä saavat olla pihalla melko vapaasti esimerkiksi johonkin puuhun tms nojaten, koska varsinaisia aitauksia meillä ei ole. Mihinkäs ne siitä karkaisivatkaan, kilttejä otuksia kun ovat. Ennen meillä tosin oli kunnon aitaus, mutta se purettiin.

 

Pari sanasta poneista:

Kaikki keppihevosemme ovat kilttejä, myös hoitaessa, kuin ratsastaessa. Olemme kouluttaneet suurimman osan, mutta muutamat ponit ovat tulleet tallillemme toisilta kasvattajilta. Useimmat ovat osaavia, jotkut taas nuoria ja ei niin osaavia, mutta kaikki ovat seurallisia ja kilttejä, sekä yhtäkaikki, luonnerikkaita poneja, joita käsitellään sen mukaisesti.

Myytyjen & tilareiden kuvagalleria

Ratsastus kuvia

 

©2019 Ratsutila BonBon - suntuubi.com