Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

BBN. Dernière Danse "Tane"

Tanen kuvagalleria: http://s1270.photobucket.com/user/bonboninponit/library/Tane?sort=3&page=1

Rotu: Ranskan ratsuponi

Sukupuoli: Ori

Ikä: s. 2008/ 8v.

Väri: Ruunikko

Säkäkorkeus: 147cm

Varusteväri: Tummansininen

Paras kaveri: Hessu

Koulutustaso:

ko:VaB-VaA  re:90cm  me:65cm  ye:100cm

Painotus: Kouluratsastus

Luonne: Säikky ja epävarma, mutta potentiaalinen ratsu

Arvonimet: Kuma, JS

Rekisterinumero: SKPR-13759

Omistaja: Hanska

Tekijä: Hanska

 

Näyttelytulokset:

Kht Niittyjoen (epäviralliset) url- näyttelyt, LKV 3, 3/6

Viralliset url-näyttelyt, Taija, LKV 5, 5/11, Kuma, JS

 

Hoitaessa: Suhtautuu hoitotoimenpiteisiin epäröiden, mutta pitkällä pinnalla, rauhallisilla liikkeillä ja kannustamisella kehujen muodossa voittaa orin luottamuksen itselleen. Tuttujen kanssa nauttii hoidosta täysin siemauksin, hyvä kun ei hyppää syliin.

Ratsastaessa: Säikkyy melkein kaikkea, varsinkin jos ei ole kuulolla. Alkutunnista aina poikkeuksetta jäykkä ja tikittävä aikapommi milloin lähtee alta, mutta sitkeällä työstämisellä asetuksilla, pohkeenväistöillä ja taivutuksilla Tanesta kuoriutuu upea liikkeinen kouluratsu, ja pusikoissa vaanivat möröt unohtuvat. Taunolla on hassu tapa vähän väliä pyöritellä päätään kun kunnolla koulua mennään, ei yritä pakoilla kuolainta vaan heiluttelee päätään askelten tahtiin.

Esteillä kuumuu tosi paljon, ja kysyy onko pakko hypätä. Hyvinkin usein stoppaa esteen eteen jos ratsastaja ei ole tarkkana. Hyppää isolla ilmavaralla, kyttäää erikoisesteitä ja innostuu radoilla. Kilpailuissa on aika tosissaan ja ori näytttääkin välillä arojänikseltä kun vetää niin isot loikat ettei varmasti puomit tule alas.

Maastossa kulkee yksin sekä porukassa, tosin ei vetohevosena. Jos yllättäviä mörköjen aiheuttamia rasahduksia puskissa ei lasketa Tauno on yllättävän rauhallinen ja rento maastossa, maastoesteetkin sujuvat kunnon ilmavaralla.

 

(Näyttely) arvostelut:

LKV3. BBN. Derniére Danse

Kauniit korvat ja silmät, joiden etäisyys toisistaan juuri oikea. Kaunis, hyvin kiinni pysyvä suu. Pää hyvin siro, otsa hyvin jyrkkä ja luiskamainen, joka antaa hevosmaisen vaikutelman. Vahva alahuuli, mutta siro posken kaari, joka saisi olla voimakkaampi, jotta tulisi tasapainoisempi vaikutelma. Kaula pitkä, mutta raskas orillekin varsinkin noin sirolla päällä. Etenkin kepin kiinnitystä kohden kaula saisi olla kevyempi, kun taas niskassa massaa on ihan sopivasti. Rotuleima hyvä, sukupuolileima ok. 
Palkitaan II+ // Kht Niittyjoki

 
©2019 Ratsutila BonBon - suntuubi.com