Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

BBN. Jamilla

Rotu: Suomenhevonen

Lempinimet: Jamilla, Jamppa, Jamu, Jampula, Pampula, Pamppa...

Sukupuoli: Tamma

Ikä: s. 2007/ 10v.

Väri: Rautias

Säkäkorkeus: 155cm

Varusteväri: Oranssi

Paras kaveri: Riona, Omppu ja Holli

Koulutustaso:

ko: HeB-HeA  re: 80cm  me: 50cm  ye: 90cm 

Painotus: Yleisratsu

Luonne: Kiltti ja toimiva, mutta myös omaa tahtoa löytyy, ja ratsastaa saa ihan tosissaan jos haluaa Jampasta jotain irti. Hyvin ahne myös ruuan suhteen, ja tekisi mitä vain pienen heinän nysänkin takia.

Rekisterinumero:

Omistaja: Rindi

Tekijä: Rindi

 

Hoitaessa: Yleensä hyvin kiltti, mutta pyörii ruokaa etsien ja saattaa jostain huonosta paikasta harjatessa hieman huomauttaa siitä hammasrivistöjään esittelemällä. Kova harjaaminen kuitenkin palkitsee, kun Jamillan karvaan saa lopulta upean kiillon.

Ratsastaessa: Melko raskas ja erikoinen ratsastaa, askellus muistuttaa ex ravurin tyyliä, kun Jamppa tykkää päästellä tahditonta ravia ja laukkaa kiitämällä eteenpäin. Jos kuitenkaan ei luovuta ja jaksaa pyytää ja vaatia, alkaa Jamilla myös odottamaan ja askeliin löytyy tahtia. Jamilla pitää myös saada pidätteille herkäksi ratsastaessa, sillä pää on iso ja painava, ja Jamilla mielellään jättäisi sen ratsastajan kannateltavaksi. Kun yhteistyö kuitenkin sujuu, Jamillasta saa oikein mukavan näköisen ja tuntuisen työskentelykaverin, ja askeleissa istumisessa ei ainakaan ole valittamista, sillä heppanen omaa maailman tasaisimman ravin.

Esteillä hyvin reipas kiituri, perusesteistä yli mennään reippaalla laukalla ja hyvillä hypyillä, mutta erikoisesteitä Jamilla vähän katselee ja välillä saattaa puikahtaa ohikin jos ratsastaja ei ole tarkkana. Jos yli kuitenkin ollaan menossa, Jamilla on tarkka jaloistaan ja ennen estettä saattaa tulla muutama hupsu ompelukone tikitys askel, jonka jälkeen ponnahdetaan mahtavaan aropupuloikkaan. Kuitenkin mukava myös esteillä.

Maastossa pomminvarma ratsu.

©2019 Ratsutila BonBon - suntuubi.com